perjantai 25. marraskuuta 2016

Epätasaista menoa

 Multa on valitettavasti jäänyt taas postailu vähemmälle. Mulla ei ole oikein uusia kuvia, eikä mistään tahdo löytyä energiaa blogin päivittelemiseen. Mulla on alkanut työssäoppiminen, kohta on jo kaksi viikkoa takana. Rytmi on tuttu 7/8-16, paitsi perjantaisin 7-14. Perjantaisin ryntään suoraan tallille, muina päivinä olen kotona vähän 17.30 jälkeen (jos bussi on suurinpiirtein aikataulussa). Pitkän työpäivän jälkeen yleensä tahtoo tehdä jotain muuta kuin istua koneella. Tai vaikka tahtoisi, niin ei jaksa. Koko päivä kun muutenkin menee jo koneen ääressä.


Multa on jäänyt väliin kolme tuntipostausta, joten tässä pieni tiivistelmä niistä. Ensimmäinen raportoimaton tunti oli 5.11, hui kamala! Sen menin kuitenkin Niilolla, ihanalla tutulla ja turvallisella hevosella. Tehtiin aika perusjuttuja, siirtymisiä ja puolipidätteitä. Yleensä Nipsa on vähän hidas ja siirtymisissä menee aikansa, että saan ne sujumaan jouhevasti. Varmaan pakkasesta johtuen (silloin olikin tosi kiva keli!) heppa oli aika säpäkkänä, joten se kuunteli aika kivasti. Nipa oli myös aika säpäkkänä, koska se heitteli muutamat komeat pukit laukassa. Aikaisemmin se on jotain pieniä joskus harvoin tehnyt, mutta nyt tuli oikein kunnon pukit.




Seuraava tunti ei sitten ollutkaan perjantaina, vaan koska silloin ei ollut tunteja, kävin jo keskiviikkona ratsastamassa sen heti pois. Pääsin sopivasti kahdelta jo koulusta, joten kerkesin tunnille. Listassa oli nyt uudestaan mulle pistetty Jethro. Huokaisin helpotuksesta, kun listassa ei ollut kuin kolme mun lisäksi tunnilla. Ruunalta kun löytyy tuota kokoa, että mahduttaisiin tekemään jotain maneesissa :D
 

  
Aina kun sain puhelimen kameran esiin, näytti heppa tolta. Kun sen laitto pois, katteli se korvat hörössä ovelle, ärsyttävää! :D


Tunnilla tehtiin onneksi ihan perusperusjuttuja. Muut kun teki temponvaihteluita ravissa, mä yritin vain istua Jethron ravissa. Ja me mentiin etanavauhtia koko ajan maneesia ympäri, että istuminen onnistuisi edes jotenkuten. Laukka taas oli ihan oma lukunsa, mun tehtävä siinä kohtaa oli nostaa laukka. Oikeassa kierroksesa onnistui aina välillä, vasempaan en saanut koko tunnin aikana nostettua laukkaa kertaakaan. Mentiin nimittäin kahdella ympyrällä ja siinä Jethro lähti aina lapa edellä menemään toiselle ympyrälle.. enkä saanut kaulaa pidettyä suorassa. Onneksi Jethro jatkoi suoraan, koska olin niin väsynyt tuon taistelun jälkeen.


Nyt viikko sitten perjantaina pääsin taas ihanan Nipan selkään, paljaaseen tosin. Listassa luki ilman satulaa ja olisi pitänyt olla rakennettavat esteet. No niitä ei ollut, joten kun oltiin kävelty hetki niin ilmoitettiin että rakennetaan muutama este. Ne tulivat keskelle maneesia, kaksi pientä ristikkoa vierekkäin. Pitkille sivuille tuli tötteröt pujoteltaviksi.



Alkuverkan jälkeen pujoteltiin ja harjoiteltiin nopeaa kääntämistä. Niilo pujotteli ravissa tosi näppärästi, sillä nyt oli turha laukkaa edes kokeilla. Muuten olisi joutunut tulemaan alas nostelemaan  ne, eikä se minua oikeen huvittanut. Otettiin myös muutamat hypyt. Alkuun oli vähän hakemista, koska en ole päässyt taas hetkeen hyppäämään. Ja olihan nyt vasta toinen kerta ilman satulaa hyppäämistä, edellinen oli kesällä leirillä.


Sitten aloitettiin kisaaminen. Jakauduttiin joukkueisiin ja otettiin vähän sekava harjoittelukierros. Sitten päästiin asiaan. Ensin hypättiin ristikko, ympyrä, uudestaan ristikko, sitten lyhyelle sivulle ja pujoteltiin takaisin. Ainoa ongelma oli ympyrä, sillä Nipsa kiihdyttää aina esteen jälkeen ja tilaa ei ollut hirveästi. Meidän joukkue voittikin itseasiassa kaikki kierrokset, joita taisi olla ainakin viisi. Vikoilla kierroksilla rataa muutettiin. Ensin pujoteltiin edestakaisin tötteröt, sitten ristikko, ympyrä, ristikko ja pujoteltiin takaisin. Tiukat kääntymiset ei ollu ihan se meidän juttu, mutta hengissä selvittiin. Takapuoli vain tahtoi olla toista mieltä tunnin jälkeen..





Semmonen juttu vielä, että multa löytyy nykyään hevosinstagram Senjan kanssa, @team_fiksut . Saa käydä seurailemassa, sinne tulee paljon reaaliaikaisemmin jotain päivitystä tunneista :)

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sun palautumisesta tänne! Munkin blogissa tosi hiljasta joulukalenteria valmistellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsit, kun itsekin jaksais, kerkeis ja olis ideoita tarpeeks toteuttaa joulukalenteri! Pitää kyllä miettiä, jos edes jotain jouluhommia sais aikaseks :D

      Poista
  2. Oi, päädyinkin onneks tähän sun ihanaan blogiin! Kirjoitat aivan ihanasti ja liityinkin heti lukijaksi!

    suomitytonmatkassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa että tykkäät ♥ Pitää munkin käydä katsomassa sun blogisi, kun oon jämähtänyt vaan näitä tiettyjä blogeja lukemaan :)

      Poista