lauantai 30. huhtikuuta 2016

Mielenvirkistystä

Ai että oli virkistävää käydä torstaina rästitunnilla. Hevonen vaihtui Niilosta Geehen ja tunnilla ei ollut yhtään merkkisuoritukseen liittyvää asiaa. Pitkästä aikaa pääsi tekemään muutakin. Olin melko ajoissa tallilla ja jouduinki hevoslistaa odottaa hetkisen. Sieltä sitten paljastui tosiaan, että ratsukseni osui Gee. En oikein hihkunut riemusta, mutta en odottanut kauhullakaan, kun muutamaan kertaan oli vähän aika sitten tamman selässä käyty. Ja yleensä kun vaihdan kerraksi tai pariksi hevosta, niin sillä ns. vakkarilla menee sitten seuraavalla kerralla paljon paremmin.

Gee oli kivan puhdas jalkoja lukuunottamatta, joskus kun on nähnyt niin tamma on ollut korvista kavioihin kurakerroksen peitossa. Alkukävelyt menin selästä käsin tallipihalla muiden kanssa, osa olikin tuttuja kun aikaisemmin tässä ryhmässä ratsastin vakituisesti. Mentiin sitten kentälle, vaikka pahasti näytti että alkaa satamaan kunnolla. Kenttäkin oli vain osittain käytössä, koska toinen puoli oli vielä aivan velliä. Toinen puoli oli taas sitten melko hyvässä kunnossa.


Ravailun tein menemällä kahden ympyrän sijasta käytössä olevaa kenttä ympäri. Aika perus alkuverkka kuitenkin. Verkan jälkeen piti tehdä itsenäisesti jotain väistöä, joten valitsin etuosakäännökset. Ne meni alkuun vähän huonosti, kun en pidättänyt tarpeeksi ja menin väärään asentoon. Kun asento korjautui ja maltoin pidättää kunnolla, alkoi käännökset sujua rutkasti paremmin. 

Itsenäisen osuuden jälkeen ruvettiin menemään kahdellä lävistäjällä pohkeenväistöä. Aloitettiin käynnissä ja ne menikin ihan siedettävästi, mitä nyt piti reippaammin mennä eteen. Ravikin sujui melko hyvin, vaikka pompinkin hillittömästi. Sain jopa jotain pätkiä, joissa en ihan niin pahasti pomppinut. Taaskin olisi pitänyt mennä reippaammin ja sainkin asian korjattua.


Kun askellajiksi vaihtui laukka, meinasin olla sillain että ei tule onnistumaan. Laukassa mun on Geellä paljon helpompi istua, verrattuna raviin. Laukan sainkin nostettua hyvin, parilla kerralla meinasi laukka nousta aika myöhään. En ole yhtään varma menikö Gee missään vaiheessa laukassa väistöä kunnolla, koska jouduin keskittymään sen ylläpitämiseen.

Lopuksi mentiin vielä viisi- sekä kolmikaarisia kiemurauria. Ensin mentiin harjoitusravissa viisikaarinen ja sen jälkeen keventäen kolmikaarinen. En aina meinannut hahmottaa missä kohdin olisi pitänyt kääntää ja urista tulikin vähän eri kokosia. Asetuskin oli vähän hukassa viisikaarisella, kun jouduin keskittymään siihen pomppimatta olemiseen. Loppuravit mentiin sitten kahden ympyrän sijasta kolmella ympyrällä. Päädyissä oli oikea kierros ja keskellä vasen. Sain pidätellä Geetä jonkun verran, koska se alkaa aina lopputunnista kiihtymään enemmän. Kävelemään mentiin taas tallipihalle.

5 kommenttia:

  1. Pohkeenväistöt on liian vaikeita. Joko hevonen ei mee suorana eikä väistä niin sitten mennään liian hitaasti. En tykkää! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on seinä tai aita apuna nii menee helpommin, lävistäjällä ne on vaikeita :D

      Poista
  2. Kiva, että pääsit kokeilemaan pitkästä aikaa jotain muutakin hevosta, kuin sitä tuttua ja turvallista :D

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, välillä on kiva mennä eri hevosilla :D ja välillä kun käväsee toisen selässä, niin toisella menee taas paljon paremmin. Useammanki saman jo todennu.

      Poista