lauantai 9. huhtikuuta 2016

Memories

Ajattelin tässä nyt kasata tälläisen postauksen, jossa on hevoskuvia 5-6 vuoden ajalta. Rupesin katselemaan vanhoja kuvia ja siitä syntyi ajatus tehdä näistä postaus. Suurin osa kuvissa esiintyvistä hevosista taitaa laukkailla jo vihreämillä laitumilla.

Ihana papparainen, suomenhevosruuna Pikkari eli Puka. Ensimmäinen hevonen jonka kanssa olin nurrilla kunnolla tekemisissä. Pukalla tulikin mentyä sitten jossain vaiheessa aika paljonkin, ja vaikka ruunalla ikää oli jo tuolloinkin ihan kivasti nii vauhtia kyllä piisasi. Puka oli ensimmäinen jolla tuolla laukkasin. Puka oli kaikin puolin mukava rokkitukkasuokki.

Tilastoruuna Bessy eli Pilkku on taas ensimmäinen jolla nurrilla ratsastin. Pilkku oli vähän jästipää, mutta kyllä se kivakin osasi olla. Yhdessä vaiheessa en pitkään aikaan ruunalla mennyt, mutta sitten tuli joku kolmen kerran putki. Silloin oli meikällä kyllä ongelmia laukan kanssa (tuntuu jokaisen hevosen kanssa olevan joku ongelma laukan kanssa :D). Olisikohan mennyt sillain, että ekalla kerralla en saanut nostettua ollenkaan, toisella pari kertaa ja kolmannella tuli pääasiassa väärää laukkaa.


Toisesta tilastoruunasta Epigrafista eli Epusta, tuli minulle todella tärkeä. Olin ihan kauhuissani, kun ekaa kertaa luin listassa Epun nimen omalla kohdallani. Eppu oli paljon isompi millä olin mennyt ja muutenkin olin kuvitellut sen paljon vaikeammaksi. Ruunahan oli vähän laiskemman puoleinen ja piti tosissaan tehdä töitä että se liikkui. Mutta kun menin yhdessä vaiheessa melkein aina Epulla, alkoi yhteinen sävel löytyä. Epusta tulikin mun "ensimmäinen lemppari".


Kerttu on siitä vähän hämäävä, että sehän on oikeasti ruuna. Viralliselta nimeltään tämä puoliverinen on siis Creon. Kertulla menin jokuset satunaiset kerrat, mutta tämäkin oli oikein ihana hevonen. Vaikka ruuna olikin vähän kovasuinen, sai istunnalla aika kivasti vaikutettua. Ikinä en osannut keventää Kertulla, se ravi oli jotenkin mulle niin hankalaa. Harjotusravissa istuminen taas oli tosi helppoa ja kivaa. Ilman jalustimiakin oli helppo mennä ravissa. Kuva on aika vanha ja tuommoista oli ilmeisesti meno :D


Seuraavaa hevosta pukkaa, I Wonder aka Patu taisi olla ratsunani vain kerran tai pari. Mutta silti ihastuin ruunaan ihan täysin. Muistan kun katselin jonkun paljon taitavamman ratsastajan menoa Patun kanssa ja ihastelin miten upea ruuna oli. Se oli myös eri tavalla iso kuin vaikka Kerttu ja Eppu. Ruuna oli kuitenkin oikein mukava tapaus ja muistaakseni tykkäsin mennä ihan hirveästi. Äiti saikin napattua meistä alkukävelyiltä tuommoisen hienon kuvan, jota tykkäsin sitten käyttää profiilikuvana vähän jokatoisessa paikassa.


Sitten on tilastoruuna Spaceman, eli Space. Vanha papparainen, mun pieni avaruusmies. Ekan kerran kun menin Spacella, se pyöri karsinassa "karkuun" ja ei antanut edes riimua laittaa päähän. Kaviot heiluivat ja hampaat vilahtelivat. Viimeisillä kerroilla kun menin, oli karsinan ovi sepposen selällään ja Space sai kurkistella vapaana käytävälle. Ruunan kanssa onnistuin luomaan aika kivan luottamuksen, vaikka näinkin sitä vain kerran tai kaksi viikossa. Oli kausi, kun kävin kaksi kertaa viikossa ja molemmilla kerroilla menin aina Spacella. Ruunasta tuli mulle tosi tärkeä ja papparainen olikin se lemppari. Spacesta tulee joskus myöhemmin laajempi stoori, kunhan saan aikaiseksi, sen verran tärkeästä hevosesta on kyse.


Tämä taitaa olla näistä kuvista tuorein. Viime keväänä juuri ennen kesäloman alkua menin parilla eri hevosella, joista yksi oli tämä suomenhevosruuna Enskan Valssi. Alkuun oli hankaluuksia ihan vain laukankin noston kanssa, mutta kun oikeat napit löyty niin millään ei olisi malttanut lopettaa laukkaamista. Enskalla menin parisen kertaa, mutta tosi symppisruuna kuitenkin kyseessä. Ilman satulaakin tällä menin ja oli muuten ihanan leveä selkä!

4 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköisiä hevosia, ja kivasti kirjoitettu postaus ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja kaikki nämä hevoset olivat aivan ihania. Valitettavasti vaan jokaisesta joutunut luopumaan :)

      Poista
  2. Mäkin tykkäsin tästä postauksesta. Saa nähdä tuleeko sulle kesällä vielä lisää lemppareita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti, koska vähän ikävää leirillä jos mistään hepasta ei tykkää :D

      Poista