tiistai 17. tammikuuta 2017

Fiiliksissä

Viime perjantaina mulla oli tosiaan ihan vapaapäivä, joten tallille lähdön kanssa ei kerennyt tulemaan kiire. Olin päivällä jo pohtinut, että haluaisin toisaalta jonkun muun kuin Niilon. Gessy oli ilman satulaa niin kiva, että olisi ollut hauska kokeilla satulan kanssa. Mutta listassa kuitenkin oli mun kohdalla Niilo, toisaalta olin pettynyt, toisaalta iloinen kun pääsin lempparilaaman selkään.

Hoidin hepan kuntoon ja sitten mentiin. Alkuun ihan tavallisesti kävelyt ja ravia ympyröillä. Normaalista poiketen laukkaa vedin pidemmät pätkät kevyessä istunnassa, vähän vaihdellen ympyröillä ja koko uraa käyttäen.


Alkuverkan jälkeen aloitettiin käynnin säätelemisellä. Erot näkyi aika hyvin sitten jossain vaiheessa ja Niilo veti ihan näppärästi. Säädeltiin raviakin, siinä vaan alkuun ruuna herkästi siirtyi käyntiin kokonaan. Mutta tässäkin saatiin sitten eroja ihan mukavasti näkyviin. Sitten siirryttiin kahdelle ympyrälle ja tehtävänä oli hidastaa käyntiä sekä siitä sitten väistättää ympyrältä ulospäin. Kun pääsin katsomaan peilistä, niin ainakin silloin väistöt ainakin näytti kivoilta. Kyllä ne muissakin kohdissa sujui, mutta siinä sain jotenkin sen paljon paremmin.

Sitten samaa ravissa, joka oli mulle vähän haastavamapaa. Välillä meinasi tila loppua kesken, mutta jotain saatiin väkerrettyä siellä väleissä. Tässä välissä taidettiin pitää taukoa, jonka jälkeen jatkettiin saman tehtävän parissa. Ensin pari kertaa käynnissä, sitten jo ravissa. Sitten otettiin että väistätys käynnissä ja siitä suoraan laukannosto. Niilo oli tässä tehtävässä ihan mahtavan tuntuinen. Se ei ole ikinä tuntunut noin hyvältä ikinä. Laukannostot olivat aika hauskantuntuisia, kun Nipa nosti ne melkein paikaltaan kunnon pompulla. Muutenkin heppa oli aivan mahtava näissä, joten enää ei harmittanut ollenkaan se, että sain Niilon tälle tunnille.


Lopuksi sitten siirryttiin tekemään kolmikaarista kiemurauraa. Mentiin sitä ravissa ja ns. suunnan vaihdossa eli pituushalkaisijalla käytiin käynnissä. Niilo oli tässäkin ihan kiva. Asettaminen on jotenkin ollut mulle aina vaikeaa, mutta nyt Nipa the kirahvikaula jopa meni sinnepäin. Heppa oli kyllä mahtava koko tunnin. En tiedä sitten että auttoiko etten ollut vähään aikaan Nipalla mennyt vai mikä, mutta jotenkin Niiloa osasi ratsastaa ihan eri tavalla. Toivottavasti tämänkin viikon perjantaina sujuu ratsun kanssa yhtä hyvin, on se sitten mikä vain. 

Olin tunnin jälkeen koko illan ihan fiiliksissä, kun tunne siellä selässä oli niin mahtava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti