lauantai 5. joulukuuta 2015

Hyppykoikkaloikka

Maanantaina menin taas kahden viikon tauon jälkeen ratsastustunnille. Ratsuna oli Niilo, rautias n. 170 senttinen ruuna. Olen nyt kesän jälkeen mennyt pääasiassa Niilolla, ennen kesää taas olin mennyt vain kerran. Ruuna on oikein mukava tapaus, joten tunnille oli kiva lähteä.

Niilon jalat olivat aivan äärettömän kuraiset ja hieman turvoksissa, koska se oli kai joutunut seisoskelemaan vähän pidempään kelin takia. Alkuun taluttelin siis maasta käsin Niiloa ja laitoin taakse suojat vasta sen jälkeen. Sitten aivan pitkin ohjin ravia ja vähän laukkaa. Ensimmäinen kunnon tehtävä oli mennä ravissa ja laukassa kevyessä istunnassa, kunhan jalustimet oli säädetty. Niilolla mun on todella helppo olla kevyessä istunnassa, verrattuna vanhaan tuttavuuteeni Spaceen jolla ei meinannut pysyä millään. 

Syksyltä Niilosta kuva c. Lotta Eskelinen

Sitten tehtiin kulmankatkaisuja laukassa, eli pitkältä sivulta päätyyn, jossa kääntö ennen pituushalkaisijaa keskelle ja takaisin uralle. Siitä sitten ravin kautta laukanvaihto ja toiseen suuntaan sama. Tässä Niilo ei tahtonut kääntyä tarpeeksi pienesti, onhan se aika iso. Jos sain sen kääntymään, tipputtiin raviin. Tämän tehtävän jälkeen taidettiin pitää taukoa ja sitten ruvettiin hyppäämään yhtä pientä ristikkoa. Tämä oli minulle jännää, koska en ollut hypännyt kesän alussa olleen ratsastusrippileirin jälkeen ja Niilolla en ollut hypännyt aikaisemmin. Muutenkin olen todella arka hyppääjä.

Aluksi vain hypättiin ravissa ja sitten laukassa. Hypyt sujuivat kivasti eikä minun tarvinnut huolehtia siitä meneekö se Niilo yli vai ei. Ehkä se kieltämisen pelko on se, mitä olen jännittänyt hyppäämisessä. Jossain välissä Niilo alkoi vähän jo innostumaan esteiden jälkeen, vaikka tosissaan mentiin vain yhtä pientä ristikkoa. Sitten tehtiin niin että mentiin jokainen vuorollaan ympyrällä ainakin kolme kertaa laukassa ristikkoa. Joku lähestyminen tuli vähän sivusta niin että puomi kolahti, joten otettiin vielä neljäs hyppy. Mutta muuten kumpaankin suuntaan tämäkin sujui hyvin. Sen jälkeen vielä loppuverkat ja se tunti loppuikin lyhyeen.

Kuvia multa ei ole tunnilta, mutta saatte nauttia Armin loikkakuvista jotka tänään kävin ottamassa :)









2 kommenttia:

  1. Armi kasvaa aivan älyttömää vauhtia! Ja kyllä sä vielä hyppäämisen makuun pääset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jo kunnon rötkäle :D ja eiköhän tää tästä, viimestään sit leirillä :)

      Poista