keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Puomeja & lisäyksiä

Heti ensimmäiseksi pahoittelut vähän pidemmästä postaustauosta. Viime viikolla olin suoraan sanottuna laiska ja kyllä sitä tekemistä oli oikeastikin, joten koneelle ei hirveästi kerennyt istahtaa. Tähän postaukseen tungen siis tämän viikon, sekä edellisen viikon tunneista jotain selostusta. Ratsastuskuva on samalta kerralta kuin edelliset ja tunnin jälkeiset kuvat on viime viikolta.

Viime viikolla hoidettiin hevoset ulkona, koska keli oli aivan ihana! Meillä oli liikunnassa ollut pesistä, joka vähän jo painoi siinä vaiheessa. Onneksi tajusin laittaa aurinkorasvaa ennen tallille lähtöä, koska kädet punoittivat päivän jälkeen vähän. Vaikka keli oli hyvä, oli kenttä kuivahtanut niin pahasti, että menimme kuitenkin maneesiin.


Enää en ihan tarkalleen muista mitä tehtiin, mutta puomien kanssa touhuttiin. Puomeja oli käyntiväleillä muutama toisella pitkällä sivulla, sitten toisella pitkällä ja lyhyillä sivuilla oli yhdet puomit. Alkuun piti aina mennä puomit käynnissä, välit ravissa. Niilo oli tässä ihan kiva, siirtymiset olisi pitänyt tulla nopeammin, mutta kun itse ryhdistäydyin niin ne tulivat jo paljon paremmin. Sitten mentiin ne yhdet puomit käynnissä ja loput ylitettiin ravissa. Alkuun meinasi Niilo jo itse tiputtaa käyntiin puomeilla, mutta äkkiä taas hoksasi homman.

Lopuksi mentiin vielä semmoista tehtävää, jossa pitkien sivujen puomit mentiin käynnissä, siitä laukannosto, lyhyen sivun puomin yli, pääty-ympyrä, uudestaan puomin yli ja pitkän sivun puomille käyntiin. Niilo helposti tiputti puomilla raville, joten sain vähän väliä pitää laukkaa yllä. Välillä pompittiin oikein kunnolla puomien yli ja Niilo vähän innostuikin :D

Tunnin jälkeen käveltiin kunnolla, käytiin purkamassa hevoset sisällä ja Niilo pääsi pesulle. Sitten kun olin saanut muuten hevosen ja kamat valmiiksi, kävin ennen lähtöä syöttelemässä sitä ulkona. Niilo jumahtikin heti ensimmäisenä siihen nurmikon rajalle, kyllä siitä vähän eteenpäin päästiin kuitenkin. Sainkin tilanteesta pari kuvaa, joissa melkein suurimmassa osassa on joku kohta pielessä.


© Eerika

Tällä viikolla oli sitten toiseksi viimeinen kerta tuolla tunnilla ennen kesää, minähän menen tällä viikolla lauantaina ja mahdollisesti vielä ensi viikollakin jollekin rästitunnille. Ja toivon mukaan pääsen estekurssille sitten kun kausi päättyy. Mutta tälläkin viikolla vaikkei keli nyt ihan niin hyvä ollut, hoidettiin hevoset pihalla. Kiitos sateiden, pääsimme kuitenkin tällä kertaa kentälle.

Meiltä kyseltiin toiveita ja vain yksi esitti, joten harjoiteltiin lisäyksiä. Ensin säädeltiin vauhtia käynnissä ja haettiin vähän että miten hevoset on kuulolla. Nytkin kyllä täytyy myöntää, etten aivan tarkkaan muista mitä tehtiin tai missä järjestyksessä. Ravissa ruvettiin sitten ihan kunnolla lisäämään, alkuun lyhyitä pätkiä ja niitä sitten venytettiin. Niilo alkuun oli vähän nihkeä, mutta ihan kivoja pätkiä saatiin sitten kuitenkin. Tauon jälkeen tehtiin noin kymmenisen nopeata käynti-laukkasiirtymistä ja sainkin Niilon ihan hyvin tekemään nämäkin.

Laukannosto käynnistä ei ole ollut mulle ongelma, se on aina se suoraan käyntiin saaminen. Nyt ne meni paremmin mitä ikinä on minkään hevosen kanssa mennyt. Sen jälkeen sitten jatkettiin laukassa ja tarkoituksena säädellä laukkaa. Olen aina tykännyt Niilon kanssa tehdä laukassa säätelyjä, koska se toimii niin hyvin istunnalla. Sain tässäkin ihan kivoja pätkiä, kentällä oli tilaa mennä isompaa askelta ja sitten istunnalla Nipan sai hyvin takaisin.

Odotan jo nyt lauantaita, toisaalta toivon Niiloa, mutta toisaalta jollain muullakin voisin mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti