perjantai 6. toukokuuta 2016

Kenraaliharjoitus

Maanantain tuntipostaus tulee ihan hävettävän myöhässä, mutta en aikaisemmin saanut aikaiseki siirrellä kuvia koneelle. Torstaina illalla sain vasta kuvat koneelle ja nyt perjantai aamuna mulla on pieni hetki aikaa raapustaa jotain ja muokata pari kuvaa. Äiti tuli siis tallille maanantaina mukaan ja tyrkkäsin äitille vaan kameran käteen. Kohtuullisia kuvia on onneksi sen verran, että niitä voi jakaa muihin tuntipostauksiin kun aina ei uusia kuvia ole.

Torstain tunnin jälkeen kun palasi takaisin omalle tunnille, oli listassa ilokseni kohdallani Niilo. Nipa ei ollut aivan järkyttävän kurainen, mutta ihan tarpeeksi. Alkukävelyt mentiin taas pitkin poikin tallipihaa, kunnes siirryttiin verkkaamaan kentälle. Verkan jälkeen tein siirtymisiä ja muutamat etuosakäännökset. Kentän toiseen päätyyn rajattiin meille oikean kokoinen alue. Sillä välin palloiltiin vähän sinne sun tänne toisella puolella.


Sitten siirryttiin rajatulle alueelle ja me Niilon kanssa saatiin tehtäväksi ihan vain nostaa toiselta lyhyeltä sivulta laukka, laukata puoli kierrosta ja raviin. Vähän epäilytti, että mitä tästä tulee. Edellisellä kerralla tein tosi huonoja teitä ja säädin laukkojen kanssa, että onko se oikea vai väärä. Mutta nyt kaikki meni helposti. Niilo meni hienosti siitä kohtaa mistä halusin ja laukat nousi kumpaankin suuntaan oikein. Välillä meinasi kyllä niin hevonen kuin ratsatajakin hyytyä, mutta lyhyen tauon jälkeen jaksoi taas. Sitten palattiin taas palloilemaan toiselle puolelle, kun ensimmäinen veti radan läpi.

Meidän meno on aika tämmöistä suurimmaksi osaksi :D

Mulla oli tarkoituksena ratsastaa toisella puolella rata noin suurin piirtein läpi. Vedinkin osittain, mutta mulla oli jotenkin hankala hahmottaa miten rata meni, kun se tehtiin ns. toiseen suuntaan. Niilo vetäs jostain jonkun ihme energiahölmöilylaukkapätkän, jonka jälkeen se paineli menemään miten sattuu. Me päästiin sitten viimeisinä harjoittelemaan rata. Niilo tahtoi vähän liukua ulos radalta toiselta puolelta, koska siellä oli avonaisia kohtia. Oikomistakin tuli enemmän kuin aikaisemmassa harjoituksessa. Laukat kuitenkin nousi hyvin, vähän oli ohjauksessa vikaa.

Rata meni kuitenkin kunnialla läpi ja sen jälkeen tulikin että kun ratsastan tuollain niin kaikki menee lauantantaina hyvin. Jos jossain oli parannettavaa, niin tiet olisi voinut tehdä paremmin. Mutta siitäkin opettaja sanoi, että jos vaihtoehdot on että Niilo menee hyvin kulmiin, mutta hitaasti ja rikkoo laukan tai se että mennään reippaasti vähän oikoen, mutta laukat menee oikein, niin valitaan mielummin se pieni oikominen. Radan ja loppuravailun jälkeen mentiin taas pihalle kävelemään. Hevosia olisi kai saanut mennä syöttämään, mutta Nipa menisi vielä myöhemmin tunnille, joten annoin sen olla rauhassa.


Huomenna tosiaan on sitten se merkkisuoritus ja maanantai oli viimeinen tunti ennen sitä. Tänään menen käymään tallilla, koska siellä on jonkin sortin letityskoulu. Itsehän en ole ollut kuin joskus aikoja sitten leirikisoissa, joten letittänyt en ole koskaan. Saa nähdä, jaksanko huomenna letittää suoritukseen. Mutta eihän siitä haittaa ole, että käy nyt harjoittelemassa letitystä ihan jonkun johdolla. Ei sitä tiedä, jos joskus kisaamaankin menisi.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nipa on vähän länkkäratsu, se toimiiki välillä paremmin yhdellä kädellä ratsastettuna :D

      Poista